FOTO

Papež František: Radost evangelia

Radost evangelia naplňuje srdce i život těch, kdo se setkávají s Ježíšem...

FOTO

Papež František vyhlásil 7. září dnem modliteb a půstu za mír

Během nedělní modlitby Anděl Páně vyzval papež František k mírovému řešení konfliktu v Sýrii. Současně vyhlásil na 7. září 2013 den modliteb a půstu za mír v Sýrii, na Blízkém východě a na celém světě. Po celém světě se mají v tento den konat modlitební shromáždění.

FOTO

Přidejte se k iniciativě JEDEN Z NÁS

Národní centrum pro rodinu vyzývá všechny, kteří ještě nepřipojili svůj podpis pod iniciativu Jeden z nás, k její podpoře. V současné době je třeba ve všech státech EU získat celkem téměř 150 tisíc podpisů. V ČR se zatím podařilo nasbírat pouze necelých 6 tisíc podpisů.

FOTO

Příběh Mariánského sloupu pokračuje...

Naděje je takový trvalý hřejivý pocit, který člověk pociťuje. Někdy sám, někdy s mnoha ostatními lidmi dohromady, vždycky je to však s radostí, úsměvem. Proč ? To nevím, pravděpodobně proto, že to není naše zásluha, není to naše chtění, které nás žene za splněním utkvělé myšlenky. Je to spíše proud času, do kterého vstupujeme, nevíme přesně jakou krajinou protéká a jaké příběhy přináší. A radost prýští z pocitu, že vše prožité mělo velký smysl.

FOTO

Rozloučení svatého otce Benedikta XVI.

Poslední katecheze Benedikta XVI. na generální audienci, náměstí sv. Petra: Děkuji vám za vaši tak hojnou účast na této poslední generální audienci. Srdečné díky! Jsem opravdu dojat, vidím živou církev. A myslím, že je také třeba děkovat Stvořiteli za krásné počasí, které nám teď v zimě ještě dává...

FOTO

Svatý otec Benedikt XVI. se vzdává úřadu papeže

Benedikt XVI. se při konzistoři dne 11. února obrátil ke svolaným kardinálům s tímto prohlášením v latinském jazyce:

FOTO

List otce biskupa

k bohoslužbám slaveným Kněžským bratrstvem sv. Pia X...

FOTO

Děkovný dopis k letošní Tříkrálové sbírce

Celkový výtěžek, který zhruba 1 600 koledníků vykoledovalo na území, kde Oblastní charita Žďár nad Sázavou působí, je 2 375 332 korun. Tři králové tedy v našich ulicích a městech vykoledovali o 83 282 Kč více než v roce minulém.

Farní zpravodaj 2012

FOTO

Věžní hodiny

V sobotu 24. listopadu 2012 byly na věž našeho kostela vytaženy a namontovány zrenovované ciferníky věžních hodin.