Přidejte se k iniciativě JEDEN Z NÁS

...

Národní centrum pro rodinu vyzývá všechny, kteří ještě nepřipojili svůj podpis pod iniciativu Jeden z nás, k její podpoře. V současné době je třeba ve všech státech EU získat celkem téměř 150 tisíc podpisů. V ČR se zatím podařilo nasbírat pouze necelých 6 tisíc podpisů.

Národní centrum pro rodinu proto vyzývá všechny, kterým není osud nenarozených dětí lhostejný, k podpisu této iniciativy. Je tak možné učinit elekronicky – do 1. listopadu 2013 na stránkách https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/index.do. Aktuální počet podpisů lze sledovat na adrese http://www.oneofus.eu/cs/situation-per-country.

Evropská občanská iniciativa Jeden z nás je jednou z prvních registrovaných v Evropské unii. Jejím cílem je podstatný pokrok v ochraně lidského života v Evropě od jeho početí. Na základě definice lidského embrya jako počátku vývoje lidské bytosti, která byla dána v nedávném rozsudku Evropského soudního dvora (Brüstle vs. Greenpeace), iniciativa “Jeden z nás” žádá EU, aby přestala financovat aktivity, které předpokládají ničení lidských embryí, obzvláště v oblastech výzkumu, rozvoje a zdravotnictví. Iniciativa má větší politický potenciál než kterákoli jiná iniciativa, která se dosud uskutečnila na ochranu důstojnosti osoby a života od početí v evropském měřítku. Politici z celé EU si díky této iniciativě mohou uvědomit, že právo na život je pro mnohé voliče důležité a že s tím musí počítat. Když může být dosaženo shody u jednoho milionu občanů nebo i více, mohl by být napříč Evropou ustaven konkrétní etický standard v otázkách týkajících se úcty k důstojnosti každého člena lidské rodiny, ať je jakkoli mladý. Cílem iniciativy je konkrétní zákaz financování politiky, která ničí život z rozpočtu EU, a také politická změna a větší vědomí potřeby respektu k přáním tolika evropských občanů. Dále by mohla být pozitivně ovlivněna jurisdikce Evropského dvora pro lidská práva, kde čekají na vyřízení mnohé bioetické případy.