FOTO

Velikonoce 2024 v naší farnosti den po dni

Nahlédněte společně s námi do velikonočního slavení. Za obětavou službu za fotoaparátem děkujeme panu Jiřímu Přichystalovi.

FOTO

Křížová cesta pro děti naším městem - 29. 3. 2024

Přes šedesát dětí vyrazilo společně se svými rodiči, prarodiči, tetami nebo strýčky na velkopáteční křížovou cestu. Tentokrát jsme pro trasu zvolili přímo město. U každého zastavení jsme si přečetli krátký rozjímavý text, pomodlili se za potřebné a přivázali za ně srdíčka na kříž. Během cesty se k nám přidávali další poutníci.

FOTO

14. 1. 2024 Ekumenická bohoslužba v našem kostele

V neděli 14. ledna se v kostele sv. Prokopa uskutečnila EKUMENICKÁ BOHOSLUŽBA u příležitosti Týdne modliteb za jednotu křesťanů. Přítomní byli zástupci církve evangelické, církve husitské, adventisté a křesťanských sborů.

FOTO

7. 1. 2024 Tři králové přijali požehnání na cestu

Při ranní mši svaté v kostele sv. Prokopa byla požehnána voda, křída a kadidlo. Lidé si je pak mohli odnášet domů. Současně přijali od našeho pana faráře P. Blažeje Hejtmánka požehnání na cestu tříkráloví koledníci, kteří se i letos zapojili do Tříkrálové sbírky. Foto: Jiří Přichystal

FOTO

Vánoční výzdoba u svatého Prokopa

Nahlédněte do prostor našeho chrámu a radujte se společně s námi z narození Pána Ježíše.

FOTO

Vánoční čas 2023 ve fotografiích

Štědrý den a Hod Boží vánoční v naší farnosti 👼👼👼 Radost z narození Krista se přenesla na všechny přítomné. Díky všem, kteří dotvořili tu úžasnou atmosféru pokoje a společenství, přestože se ve světě dějí i věci smutné a nepochopitelné. Právě i to svěřujeme Pánu a myslíme též na všechny, které se v těchto dnech radovat nemohou. Požehnané zbytek vánoční doby Vám všem! 🎄

FOTO

Živý betlém slavil 800 let od svého vzniku 19. 12. 2023

V úterý 19. listopadu se na žďárském náměstí uskutečnil tradiční Živý betlém ve spolupráci s naší farností a Biskupským gymnáziem a Střední školou gastronomickou Adolpha Kolpinga ve Žďáře nad Sázavou.

FOTO

Misijní jarmark 19. 11. 2023 přinesl rekordní částku na podporu chudých zemí

V neděli 19. listopadu se uskutečnil v naší farnosti tradiční MISIJNÍ JARMARK na podporu těch, kteří žijí v nejchudších oblastech světa. Děti, rodiče a další dobrodinci všech generací vyrobili různé předměty, z nichž většina byla již s vánoční tématikou. Lidé, kteří pak jarmark navštívili, mohli nakoupit různé drobnosti, občerstvili se tradičním vánočním punčem, kávou, pečivem...

FOTO

Žďárem svítily lampičky z dušičkového průvodu 2. 11. 2023

Ve čtvrtek jsme vzpomínali v průvodu na naše blízké, přátele a známé, kteří nás předešli na věčnost. Cestu na urnový hřbitov u kostela Nejsvětější Trojice a na hřbitov na Jamské doprovodila modlitba i zpěv přítomných. Díky všem dětem, které se na cestu vydaly odhodlaně s námi.

FOTO

Radost, naděje i dojetí o Misijní neděli 22. 10. 2023

Nedělní den (22. 10.) byl SVĚTOVÝM DNEM MODLITEB ZA MISIE, tzv. MISIJNÍ NEDĚLE. Slavíme ji každoročně předposlední neděli v říjnu. Je to den modlitby, solidarity a podpory misií.

FOTO

Žehnání kaple Panny Marie Bolestné v Hamrech 22. 10. 2023

V neděli 22. října se v Hamrech konala slavnostní mše svatá. Pan farář Blažej Hejtmánek tam požehnal opravenou kapličku Panny Marie Bolestné a poté i nové hasičské auto.

FOTO

10. 9. 2023 FARNÍ DEN poprvé v naší farnosti

V neděli 10. 9. 2023 se před polednem otevřela vrata do farní zahrady všem, kteří chtěli společně strávit DEN FARNOSTI. Tím byla zahájena tradice setkávání se všech našich generací. Po slavnostní mši sv. čekal na přítomné bohatý program.